Rakan-rakan Blog

6 Jenis Blog Yang Aku Menyampah Nak Masuk.

|
Ok. Aku tak kata blog aku perfect. Tapi bagi aku, ada blog-blog jenis macam menyusahkan orang. Dah bila menyusahkan orang, automatic lah orang jadi malas nak datang buat kali kedua. Kenapa? Dah nama pun menyusahkan orang, buat apa orang nak datang kali kedua? Maaflah ye sesiapa yang terasa. Entry nie aku tak tujukan kat sesiapa pun. Kalau agak-agak terasa tuh kita sama-sama nasihat menasihati lah ye.

Si Kotak Mengajar Bagaimana Berblog
Nama Blog Yang Panjang Macam Kapal Terbang
Part nie aku jarang jumpa, tapi kebiasaannya bila kita jumpa blog macam nie kita dah tak ingat dia punya URL. Siapa yang nak hafal URL yang panjang-panjang? Contohnya, http://xxxsayasukasenyapselalusyhhhhxxx.blogspot.com/ Nie contoh jer. Takde kot blog pakai URL nie. Then bila tak hafal memang takde orang lah datang untuk kali kedua.

Suka Pakai Short Form Dan Tulisan Yang Buat Orang Pening
hyEw kOraNg suMe. cHaT? dA mAmAm?. Please, tolong jangan pakai ayat macam nie. Rasa macam nak tampar orang jer bila ada yang pakai ayat macam nie. Aku nie student, banyak lagi benda yang aku boleh buat untuk peningkan kepala dari peningkan kepala baca tulisan macam tuh.

Widget Dari Widgeo
Korang perasan tak nie? Nie pun boleh tahan gak aku punya menyampah. Bila kita masuk blog yang pakai widget dari widgeo nie, automatic bila kita klik mana-mana akan keluar satu window baru yang selalunya keluar gambar Iphone tuh. Aku rasa banyak lagi widget dari tempat-tempat lain yang boleh digunakan kan? Bila kita buka 5 blog yang pakai widget dari widgeo nie, comfirm memang menyemakkan kepala.

Tempat Follower Yang Sangat Tersorok
Ok, yang nie kadang-kadang buat aku ada mood nak follow terus takde mood nak follow. Kenapa? Aku bukannya main hide and seek. Aku nak follow jer. Bukan main lagi dia sembunyikan tempat nak follow tuh. Kalau tak bagi follow, jangan buat blog ok?

Takde Shout Box
Ok, yang nie selalu orang buat senang nak tinggalkan apa-apa message. Bila takde benda alah nie, macam mana orang nak message korang? Comment? Macam tak sesuai lah. Jadi, kesimpulannya semua blogger kena ada satu Shout Box.

Terlampau Banyak Widget
Ya, nie bukan apa. Kesian dekat mereka yang mempunyai berukband yang slow. Dekat setengah jam baru nak habis nak dapat buka blog tersebut. Kalau informative takpe, tapi kalau yang takde isi? Penuh dengan widget-widget yang menyemakkan mata untuk memandang.  Penyesalan untuk masa setengah jam menunggu tadi tuh.

Please, tolong lah jangan buat blog anda jadi macam nie. Aku rasa bukan aku sorang jer menyampah. Comfirm ramai lagi yang akan menyampah.

P/S : Kalau nak protes sila lah buat post untuk blog aku. Promote sekali tau. HAHA.

Pecah Kaca Pecah Simen, Sudah Baca Harap Komen. :)

65 Commments:

Amiey White said...

okay peri amiey hahaha

lavender harum wangi said...

letak shoutbox kena spam~ :P

nelly said...

haha . . .

sama lah !

Sha Amane said...

hurmm, letk bnyk widget mmg kesian kat sape2 y pakai broadband slow tu. =)

Chuck Revenge said...

@Amiey White : haha. anew adew kitew perli awk. HAHAHA

Chuck Revenge said...

@ lavender harum wangi : haha. memang lah. tapi kita kenal kan sape spammers tuh semua. nama yg sama juga.

sicomot-comel said...

hoho..
setuju jugak semua tu..
tapi,,, bab shoutbox tu, maaflah.
Ada kesulitan sikit. Tak boleh nak pasang buat masa sekarang kt blog sy.
huhu..

p/s:follow u eh.em, jemputlah dtg tmpat sy pulak.bg komen apa yg ptut tp jgn sentuh bab shoutbox eh..huhu

Chuck Revenge said...

@nelly : haha. semua orang sama kot.

Chuck Revenge said...

@Sha Amane : bila broadband slow tuh, selamat tinggal la blog yang banyak widget. haha.

Chuck Revenge said...

@sicomot-comel : thanks following. nanti chuck melawat ke sana yea. :) kalau ada masalah kita faham la.

sabree hussin said...

shout box? hhee under consideration

Chuck Revenge said...

@sabree hussin : shout box nie sometimes menyenangkan kerja follower kita.

Dayana said...

betul2. mcm2 sgt widget smpy lembab laptop dibuatnye. :)

Chuck Revenge said...

@Dayana : tau takpe. siapa yang nak laptop dia jadi lembab kan?

Fatto Fatt. said...

pAliNg MeNYampAH OrAnG TUlis CaM Nie.
Pening berguling guling aku haa.

Tengku Nizam said...

jangan cakap org der , nama/url ko pon org susah nak ingat la ..

Chuck Revenge said...

@Fatto Fatt. : hahaha. tau takpe. memeningkan kepala yang sedia pening.

Chuck Revenge said...

@Tengku Nizam : kan aku dah bgtau di awal post. blog aku pun bukan perfect bro. :)

Tengku Nizam said...

ok la , same2 x perfect .

temoxskema said...

hax hax haxxxx !!!

Tengku Nizam said...

bro , aku nak ko pnye shoutmix pnye image tu blh ? ..

Chuck Revenge said...

@Tengku Nizam : boleh jer bro. takde hal.

Chuck Revenge said...

@ temoxskema : kenapa lak gelak. =="

Chuck Revenge said...

@ Tengku Nizam : kan kita menuju ke arah kesempurnaan. :)

Tengku Nizam said...

mane pic url , nak2 .. huhu

Chuck Revenge said...

@Tengku Nizam : aku dah send kt shout box kau.

Tengku Nizam said...

thx byk2 bro .. operasi bermula ! hahaha

Chuck Revenge said...

@Tengku Nizam : welcome. aku dah follow kau bro.

areripe said...

aku setuju!
hehe!
tambah satu, kaalua da lagu bagi ada pause boleh tak..
komputer aku pun ada mp3
hehe!

AyinAyob said...

hahaha. terbaek lah. ni boleh jadikan tips ouh! hahaha.

| cik azeya | said...

saye setuju!
nak tambah.

tak suke blog ade lagu lagu.

-_-"

eida said...

tersangat lah betul... :)
kalau yang ada lagu lagi la memekak telinga...dengan internet slow, duk bunyi sret4444~

Amalina Azlan said...

setuju! :)

Chuck Revenge said...

@areripe : lupa lak nak tulis pasal lagu tuh. haha.

Chuck Revenge said...

@AyinAyob : jemput2. jadikan tips untuk kita semua. :)

Chuck Revenge said...

@| cik azeya | : ralat lah tuh. terlupa nak letak. haha.

Chuck Revenge said...

@Amalina Azlan : terima kasih. :)

Chuck Revenge said...

@eida : rasa macam nak tampar seseorang jer kan kalau macam tuh. haha.

Tengku Nizam said...

follow sini gakk .. huhu .. baru siap operasi

Chuck Revenge said...

@Tengku Nizam : thanks bro. :)

tomatokering :) said...

setuju jugak r ngan kmoo . :)

kecik amirah said...

terBAEK ah senior ! kahkahkah :P

Chuck Revenge said...

@ tomatokering :) : ya. terima kasih. :)

Chuck Revenge said...

@kecik amirah : haha. terima kasih junior. :D

Nurul Faezah said...

Hah, jemput2 ke blog saya.. hehehhe

Chuck Revenge said...

@Nurul Faezah : thanks jemput. dah singgah dah. :)

~misslaily~ said...

tidak suka blog berlagu.
--> terkejut!

Chuck Revenge said...

@~misslaily~ : ya. sama jer kot semua orang. tak suka benda yang sama. :)

kira said...

baru je tkr template...pastu mcm senget2 je ak tu...tulisan pun jadi kecik2....ap nk wat....help....huhu

Chuck Revenge said...

@kira : try cari amiey utk tanya macam mana.

Mis IetAJAn88 said...

ha nie dah kna kat sye sndrii.tp memg tulisan syer jns MaCAm niE..hehe..pning erkk..ok..sye akn ubah..maklumlah baru agi..x tahu ape yg bleh dan yang x bleh..hahah

Chuck Revenge said...

@Mis IetAJAn88 Kita senangkan orang then orang mesti senang nak baca blog kita kan?

~my destiny from YOU~ said...

contoh utk sebab pertama, sgt xleh blah ye.. hahaha

hakeem kira said...

ouh chuck ~ ko sgt la memahami aku ~ :'(

nub said...

aku nak belajaq buat shortfom tapi x jadi2. haha.

last2 bahsa kedah yang banyak.. n akibatnya ramai yang x masok lagi dah.

ah aku peduli la sangat. kedah tetap aku guna. simple2 jaa pun.

taktaw la kot2 org geli dengaq.. haha

Chuck said...

@~my destiny from YOU~ haha. memang banyak kita jumpa macam tuh. link blog aku pun susah nak hafal tapi takde la panjang sampai macam tuh. =="

Chuck said...

@hakeem kira bila lah pulak aku memahami kau? hahaha.

Chuck said...

@nub haha. tak kisah la nub nak pakai bahasa apa pun kan? yang penting jangan lah sampai org jadi pening. haha. and kalau nak bagi pening sekalipun make sure pening tu berbaloi dengan info yg cuba kita nak sampaikan. :)

Farhan Sawibi said...

trimas!! info yang menarik..akan dijadikan panduan..!!

ili najihah said...

singgah dan bace blog anda . menarik bagi aku .

Chuck said...

@Farhan Sawibi :) anyway, saya bukan lah blogger hebat. saje bagi peringatan dekat diri sendiri. :)

Chuck said...

@ili najihah terima kasih singgah sini. :)

ili najihah said...

@Chuck ohh sama sama . ade masa singgah lah blog saya pulak . HAHA ~ ;)

Anonymous said...

lawak la..lau ase da x ske tu x yah la msk blog org tu...n ske ati org tu la nk letak pe pn kt blog dy..da nme pn blog tu dy yg pnye..hehe...haish...manusia mmg pelik...pelik3...mcm2 la..

Anonymous said...

sye rse blog awk ni pon byk sgt sampah2 kat tepi2 dia sampai saya nak bace pun tak dpt bace abis sebab sampah tepi tu melindung perkataan yang awk tulis..lagipun kalau awk nak latak2 kan benda2 tu lataklah satu line, biar x mengangu pembaca macam saya ni nak membaca..maklumlah saya bukan pakai laptop beso2..comel je laptop saya..so sampah2 yang de kat tepi blog awk tu buatkan saya menyampah nak baca blog awk sebab saya tak dpt baca lengkap ape yang awk nk sampaikan..sorry..setakat nak menyatakan pandangan saya pada blog awk je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...