Rakan-rakan Blog

First Trip Of This Semester. :)

|

Hey friends. Hari nie aku baru sampai dari JB. Kampung halaman aku.
Bermacam-macam perasaan bercampur baur.
Aku pun tak sure aku tengah rasa apa nie.
Tapi for sure, tak penat sebab aku tidur jerk kerjanya masa dalam bas.
Lainlah kalau aku yang bawak bas. Tapi tak suka something.
Bas yang aku naik tuh double decker. Know what? 
Mula-mula dulu suka jugak. Tapi bila lama-lama, aku dah mula menyampah dengan bas double decker tuh. =.= Kenapa aku menyampah?
Bas double decker yang aku selalu naik mesti dilanda masalah begini :

- Lembab untuk sampai ke destinasi yang dituju. (Buang masa aku.)
- Air-cond nya selalu tak kuat. (Membazir aku bawak sweater.)
- Mahal dari yang biasa. (Sebab tuh malas nak balik selalu)
- Kalau dapat sit depan belah atas lagi memeningkan kepala. (Seperti yang aku dapat tadi.)

Lantak lah tuh sume. Yang penting aku dah selamat sampai. Alhamdulillah.

Balik JB, tak banyak benda yang aku buat. Spending most of my time dengan my bestfriend, Ajiem.
Story about graphic design and so on.
Ada rezeki, raya nie kitorang akan try buat printing clothing sendiri.
Dan maybe tak beli baju raya kot. Hahaha. 
Ikutkan rancangan, aku akan balik Pontian hari Sabtu, tapi tak 
jadi balik Pontian sebab banyak masalah yang dialami. 
Memang mengusutkan dan aku terpaksa menge'pau' mak aku, almost RM200. =.=
For what? Nie lah semua yang aku terpaksa pau :

- New contact lense (Blicon) RM70
- New phone (Samsung) RM90
- Bus Ticket (Balik Shah Alam) RM40

Ada sedikit berita yang tidak menyenangkan untuk diri aku.
Phone rosak and need almost RM200 for fix it.
Tuh la pasal aku kena pakai phone murah dulu. Poket kering kontang. -_-"
Dan takdelah picture baru dalam blog aku nie. :(

To Arine Romano : Keep strong yarh. Hahaha. Beliau terpaksa mengupdate blog beliau setelah dipaksa oleh aku. Hahaha. Takpelah kan. U banyak masa terluang daripada pergi tengok konsert Faizal Tahir kat Shah Alam tuh kan? And for sure I nampak bas INSTEDT tadi. Hahaha. 

P/S : Pasnie memang takde masa nak balik JB lagi.Cuti raya baru balik. 
Dan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan diucapkan kepada semua bloggers. :)

Pecah Kaca Pecah Simen, Sudah Baca Harap Komen. :)

0 Commments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...