Rakan-rakan Blog

Cita-cita dan Impian Seorang Manusia Biasa. (Part 2)

|


Post kali nie aku nk perkenalkan tntang idola2 aku yg menjadi kebanggaan aku dlm clothing publisher. Korg biase tgok kot. Kalo xbiase 2,harap2 berkenalan la ngan bende2 nie sume, ecspecially kt yg slalu tnye n bagi support kt aku dlm bidang nie. Maybe, ade sstengah yg anggap aku just berbual jerk about design2 nie sume. Kalo ade yg xpercaye, just tnye la kt dak2 dri Teknik Segamat batch aku. Mmg 2 la keje aku smse kt skolah dulu. Sggup xtido petang utk mendesign bende2 nie sume. (cm penting jerk tido petang 2.) Hahaha. Rasenyer mmg penting pown utk dak2 asrama. Hahaha. No lah, joking jerk. Tpi zaman 2 lah yg byk bagi aku chance utk tnjuk kan bakat aku. Mane dpt nk survive doe kalo byk designer2 laen. For those yg support aku tuh, thanks yarh. Specially dedicated to Ice Ichigaki, Bell, Mai, Hakim, N, Mayuchi Kawaii, Kak Wanie, Muhammad Saiful Fazree (Abg Aku), Ajiem, Mario, Iezan, Amier Kecik dan kawan2 aku yg lain yg sentiase memberi support. Utk Ice Ichigaki, kalo project aku dpt jalan, aku jemput ko sertai team aku doe. Jgn risau, we just work under free-pressure environment. Aku da psg angan2 kt mane aku nak wat project nie. Tpi stakat nie, biarlah rahsie dulu. Huhuhu. Kt CS (City Square), JB comfirm aku xkan buat, sebab Nagamas cekik darah dah buat kt situ. Hahaha. Nagamas tuh ape? Company publishing printing gak. Agak famous bagi sesetengah org. Tpi harge die mmg mahal gile. Maybe tempat die n tokey pown cine kan. Xnk la kaco line org. N lagi satu aku xnk jugak buat di Plaza Angsana, JB. Kenape? Sebab Persona Gallery da wat kt situ. Persona Gallery nie ape plak? Hahaha. Same gak cm Nagamas. Company publishing gak. Kebanyakan yg wat printing nie mesti wat air brush jugak. 2 lah yg aku try crik, pembuat air-brush. Mmg xde la standard umur aku yg da advance dlm hal nie. Really2 difficult beb. Aku salute sape yg leyh wat 2 sume. Air-brush bukan cm grafitti, bende yg aku da lali buat sejak skola menengah. Hahaha. Habis sume tempat kt taman aku aku dekorasikan. Hahaha. Seni air-brush nie bukan sume org bleyh buat ecspecially kalo xde tools yg betol. Aku nk try pown xder org yg leyh ajar buat skang nie. Insyaallah kalo ade rezeki aku try blaja bende2 nie sume even difficult pown. Thats we call as an ADVENTURE! Hahaha. Kepade yg aku da mention utk invite korg dlm project nie, hopefully bende nie akan jdi kenyataan k. Wish for us. Everyone of us have their speciality dlm seni nie. Aku nk gabungkan sume, bukan just nak berbual kuat. Tpi aku nk bakat kite dlm seni nie xjdi sie2 la kan. Bukan sume org ade bakat nie. Why kite xleyh nk share dan jadikan bende nie sebagai batu loncatan kite utk pergi tahap yg lebeyh baek? Dri amature kite upgrade jdi pro? 2 larh harapan kite sume. Go Graphic Art! ;) Aku nk terangkan pasal ilham2 aku dlm seni nie. Aku pown bukan perfect, xleyh nk cri all design sendiri. Kdg2 nspired atas barang2 org laen gak. Tpi jgn smpai kite digelar peniru k. We are based on our own design!


Louis Vuitton

Design2 dari Louis Vuitton semestinyer korg da tau kan. Nk smpai thp nie bukan sehari due guys. Nk tau kenape jdi idola aku si Louis Vuitton nie? Korg pown tau la nape kan? Kocek masyuk bai. Da habis satu dunie die rentas. Dan yg pling membanggekan, name brand nie atas name die sendiri. Berape bangge nyer kalo dpt publish something yg cmtuh.

Ed Hardy

Ed Hardy pown x asing lagi la aku rase kt area K.L and J.B. Kalo yg slalu tgok Astro pown tau la kan. A.C Di Sini, A.C Mizal pown sponsor ngan jename nie. Maybe ade yg xminat ngan design2 serabut cmnie. Tpi bagi aku nie barulah art dude. Lg plak design2 diorg base on tattooist art. Special nyer design2 die nie siap ade manik for most of their design. Mane ade yg brani nak buat nie sume. Lg satu yg aku respect ngan Ed Hardy nie, bukan stakat baju diorg publish. Stakat yg aku jumpe, diorg ade Energy Drink, Alcohol Drink, Belt dan byk lagi la. Korg nk tau bende yg paling pelik diorg publish? Breakfast cereal atas brand diorg. Hahaha. Da mcm brg2 kedai runcit lak kan. Tpi diorg nyer fan mmg byk.

Shiroi Neko Clothing


Group clothing nie mcm Ed Hardy, tpi yg laen nyer diorg nie publish dri Jepun and printed in Thailand. Haa. Kt snie aku nk korg tgok walaupown Jepun da canggih on their technology, tpi diorg still anta kt Thailand dlm process print baju2 diorg. Knape? Murah and berkualiti doe. 2 yg kite nak. Tpi yg paling penting bagi aku, KUALITI. Kite nak org pakai baju kite lame doe, kalo stakat pakai skali 2 da kembang, sape nk beli? Tpi 2 la biase nyer baju2 dari butik2 besar nie. Kene ade special-care. Kalo baju slalu anta dobi pe la. Nie mak yg cuci kan. Sape peduli doe pasal tu sume? Bende nie hakikat, mmg kenyataan. Huhuhu.

Bleeding Star Clothing


Nie plak jename Bleeding Star Clothing, memang best n vogue! Aku da lame ikot perkembangan diorg nie. Diorg nyer system dlm trade system mmg boleh dibanggekan bb diorg nie mulenyer ank2 mude biase jerk, tpi now da jadi besar. Cmnie larh aku dope satu hari nnti aku dpt wat project yg ingin di buat 2. Bukan stakat dlm printing clothing, tpi dlm photographic n graphic design. Dan aku rase byk lagi bende2 yg aku nk buat tpi xdpt nk mention sume kot. Diorg ie ade sume speciality dlm printing field nie. Salute ur guys!

Eltees Clothing


Kepade Eltees Clothing, aku just pinjam pic2 korg utk kongsi ngan my blog readers. Xde niat nak tiru korg. Tpi aku respect la ngan korg. Stakat aku tgok design indie designer nie, xde lagi la jumper design yg havoc cm korg nie. Mmg smart sume design2 korg. Stakat yg aku tau, diorg skunk da publish diorg nyer own beg. Jarang lagi ade dak2 melayu yg buat cm2. Yg aku dpt tgok just print kasut, beg dari CXO (CrossOverX) dan Silver Planet. Tpi diorg nie anak2 mude cine yg buat nie sume. Mmg jarang la anak2 mude melayu yg dpt buat nie sume lagi. Byk lagi designer2 yg aku xdpt nak publish.




Nnti kalo aku ade mase n ader permintaan lagi aku try penuhi sume k. Nnti aku try cri info utk Kemarau Design, salah sorg member aku ade join team designer 2. Brand nie agak terkenal di JB bagi dak2 indie la slalunyer. Ribut Design jugak kite slalu dgr kan. Utk event2 indie slalunye akan kuar la brand cmnie kan. Yg penting, support our local act! ;)

Utk sume pembace blog aku, harap bende nie akan wat aku lebeyh bersemangat dlm menaikkan name belia2 kite. Walaupon agak poyo bagi sesetengah org. Aku peduli ape. Hahaha. Kalo xkite yg usehe, sape lagi nk usehe kan utk kite? Xde sape doe. Bangsa2 lain pown aku tgok da belumbe2 sertai bende2 mcm nie. Diorg senang bb modal xsusah nk kuar. Bunny Egg, slah satu designer dari anak2 cine jugak. N diorg da bukak byk cawangan. Sory lah, kalo aku byk kenalkan korg ngan jename2 indie yg korg xpernah dgr. Name pown perkenalan kan. Hahaha. Ade jugak la 2-3 org lagi yg aku xdpt nak kenalkan. Sory to say la bgi diorg sume. Tpi ape pown, diorg xpegi mane2. Ade dlm hati aku. Hahaha. Xpela. Kalo ade rezeki, kite jumpe di Cita-cita dan Impian Manusia Biasa (Part 3) okey. ;D
Pecah Kaca Pecah Simen, Sudah Baca Harap Komen. :)

2 Commments:

Deco Mare said...

takper2 chuck ..
bwak bersabor ea ..
nnti kte sme2 bkak designer clothing sndri ea ..
mne la tau ..
satu hari nnti ade rzeki melimpah limpah ..

Chuck Hustler said...

insyallah. satu hari nnti kan. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...