Rakan-rakan Blog

Jom Main Lego Di Johor Bahru!

|
Salam. Saja kali nie nak kongsi pasal negeri aku. Proud to be Johorean. :) Kalau Selangor pernah ada Putrajaya yang dibanggakan sebelum nieh sehinggalah sekarang, Johor ada apa? Johor ada Wilayah Pembangunan Iskandar (WPI) ataupun Nusajaya. Diambil sempena nama Almarhum Sultan Johor dan kini sedang dalam proses pembinaan. Aku rasa korang yang pernah datang ke Putrajaya pun akan terpegun tengok pembangunan dekat WPI nie. Bukan mudah aku nak dapat masuk pada mulanya. Belum boleh masuk lagi aku dan kawan-kawan aku cuba nak masuk kawasan tuh. Memang siapa yang lahir dekat Johor akan betul-betul bangga dengan pembangunan yang dijalankan. Cuma, media tak ambil port sangat pasal nie semua, ataupun mungkin dirahsiakan. Antara pembangunan untuk WPI ialah Legoland. Refer picture bawah untuk maklumat lanjut. :)

Seriously memang best kan kalau benda nie jadi kenyataan? Masih dalam proses pembinaan. Kredit to Blog Serius sebab kongsi info best nie. :)

P/S : Rindu nak jadi budak-budak dan main lego tanpa sebarang masalah yang perlu difikirkan. :)


Pecah Kaca Pecah Simen, Sudah Baca Harap Komen. :)

16 Commments:

Fasha Sandha said...

oh btw, dorang ada buat lego muka I tau~ hehe, bangga kan? :D

Chuck said...

@Fasha Sandha ==" ada lagi Fasha Sandha dalam blog gua nie. Hahaha.

EyToNeZ said...

aq bnnge btol r jd ank jati johor ni..johor skng da mkin maju...!!

ada mokhtar said...

tak sabarnye nak pergi situ =)

Shafiza said...

Seronoknyaaaaa main lego~ Kalau sekarang main lego kena gelak tak?

E-ra paSha said...

BEZ NYE!!! e-ra bangge be a JOHOREAN!!!!!!!!!! wee~~

JOM SINGGAH BLOG E-RA PASHA

Chuck said...

@EyToNeZ haha. kalau EyToNeZ bangga ofcourse la Chuck pun bangga. :D

Chuck said...

@ada mokhtar tau takpe. tak sabar gila. =.="

Chuck said...

@Shafiza takdela, tak kena gelak. takut kena pijak jer. hahaha.

Chuck said...

@E-ra paSha yarhh. hidup Johorean. :D

ejoy said...

cantiknyer reka cipta tu..

Panduan Lengkap Solat

Chuck said...

@ejoyyerla kan ejoy? nyway blog ko informative and useful la bro. :)

Blogmerah said...

wauuu weee..best nye.......!

~ch@wi~ said...

waaa..style la..ni yg nk beli lego ni..huhuhu


Tutorial : Komen Sambil Letak Link Berkualiti

Chuck said...

@Blogmerah wuuu~ :D

Chuck said...

@~ch@wi~ haha. dah besar2 nie kena gelak jer kalau main lego. haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...