Rakan-rakan Blog

Apa Alasan Biasa Korang Bagi Untuk Ponteng Sekolah Atau Kerja?

|
Salam dan selamat sejahtera. :) Hari nie terasa rajin pulak nak menulis walaupun rasa malas nak pergi kelas petang tadi. Haha. Baiklah, aku nak terus bercerita. Kenapa aku buat entry baru nie? Entah lah. Aku tengok keyword baru aku nie makin kuat aku gelak guling-guling. Hari-hari jadi makin pelik keyword blog aku nieh. Ada ke patut masuk blog aku cari keyword 'Macam mana nak ponteng sekolah'. Haha. Semalas-malas aku masa sekolah dulu pun, takde lah sampai nak google cara macam mana nak ponteng sekolah. Haha. Canggih betul zaman teknologi sekarang nie. Mana aku dapat tahu ada budak sekolah cari keyword tuh? Tak tipu lah berooo, tengok picture bawah nie. Haha.

Macam mana nak ponteng sekolah? =.="
Korang mesti ada alasan sendiri kan untuk ponteng sekolah masa zaman persekolahan dulu ataupun ada special trick yang masih korang amalkan untuk mereka bersekolah sekarang nie?
Untuk aku, secara jujurnya. Selalu jugak lah ponteng sekolah, alasan senang jer. Tengok list-list bawah nie.
  • Sakit perut
  • Pening kepala
  • Rasa macam nak demam
Haha. Biasa lah tuh kan? Korang pun rasanya sama jer. Jangan tipu kalau takde. Haha. Tapi aku takde lah sampai nak buat surat cam budak bawah nie.

Surat memohon cuti
Kalaulah aku yang buat surat macam nie, aku rasa mesti tak dapat cuti. Kalau tak dapat cuti jer takpe, nie siap dapat percuma kaki. Haha.

P/S : Ada tak alasan untuk ponteng kuliah? XD

Pecah Kaca Pecah Simen, Sudah Baca Harap Komen. :)

20 Commments:

hakeem kira said...

aaa yg alasan demam tu selalu buat . tapi yg pelik nye bila aku g klinik dokter cakap "a'ah dia demam cikit ..." padahal..............~

lavender harum wangi said...

"anak, lain kali jangan ponteng kelas tau. ALLAH nampak." - Shukri Salim

aimi shahida said...

ak kalo ponteng kelas
alasan tipu : pening kepala
alasan btol : mata takleh bukak ! mengantokk

Shafiza said...

Ponteng sekolah aku duduk rumah je. Nanti suruh mak aku tulis surat kata demam. Heh ;p

Chuck said...

@hakeem kira Dr tuh dgn kau memang sama2 kaki temberang kot. Hahaha.

Chuck said...

@lavender harum wangi Erkk. Tuh toyol lah weh. =="

Chuck said...

@aimi shahida rasanya alasan betul tuh lebih mujarab kot. Haha.

Chuck said...

@Shafiza Huhh. Pija pun kautim dengan mak dia. Hahaha.

Blogmerah said...

erm..aku x..aku x..xponteng..lalalalla..:D

Chuck said...

@Blogmerah hahaha. yerla tuh. tipu dosa. mati seksa wooo~ haha

Blogmerah said...

haha...betul la..aku xponteng....just xg kelas je...:p aku g DC...hahha

Chuck said...

@Blogmerah Hahaha. Bagus lah macam tuh. Sebab tuh DC buat macam2 festival. XD

A retarded kitty said...

hari ni hujan sebab tu saya tak datang sekolah cikgu.
'bukan awak datang sekolah naik kereta ke?'
damn!

Blogmerah said...

tp sebenarnye aku g library..haha..xn kalah..........:p

Chuck said...

@A retarded kitty Haha. Kantoi lah pulak ek? Pandai2 lah nak menipu ye. XD

Chuck said...

@Blogmerah Hahaha. Banyak lah kau punya library.

Blogmerah said...

hahahaha..tlg la pcayee...haha

Chuck said...

@Blogmerah Hahaha. Memang tak percaya lah.

meLLy! said...

@Chuckumi ak tak penah kasik ak ponteng skola. dia ckp, kalo nk ponteng, hantar sume buku teks n pegi pjbat mintak surat bhenti skola trus., terbaik statement sentap dr umi aku.

Chuck said...

@meLLy! HAHAHA. Bagus-bagus. Maknanya alasan kau tak cukup power lagi. HAHAHA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...