Rakan-rakan Blog

Aku Tak Suka Mereka Yang Pakai Tudung....

|
Salam. Aku memang tak suka mereka yang pakai tudung, tapi bukan semua. Sesetengah spesis jer. Ok. Aku memang tak suka spesis-spesis perempuan yang bakal aku senaraikan macam yang bawah nie pakai tudung. Spesis yang macam mana? Baca sampai habis baru korang faham. Baiklah, berbalik kat tajuk entry kat atas. Kenapa aku tak suka mereka yang pakai tudung? Sebab bila spesis mereka yang macam nie pakai tudung, rasa macam rendah jer martabat agama aku. Sebabnya, mereka macam mempersendakan agama aku. Eh, bukan macam tapi memang! Pakai tudung tuh memang elok, sebab tuh kan wajib untuk seorang wanita Islam. Tapi kalau dah pakai tuh, pakai elok-elok boleh tak? Aku lagi respect mereka yang tak pakai tudung, at least mereka tak hipokrit tapi bukan bermaksud aku sokong diorang. Banyak lagi benda lain yang korang boleh main-mainkan. Mainlah Farmville ke, Mafia Wars ke, Cartown ke, DotA ke. Tapi bab agama, please. Jangan pernah main-mainkan agama aku. Tak tahulah tuh agama diorang ke bukan. Tapi yang pasti memang agama aku. Aku sangat pantang bila ada orang buat macam tuh. Ok, pendapat aku adalah seperti berikut :

Mereka pakai tudung tapi?


1. Pakai baju yang menyerlahkan semua benjolan yang ada di mana-mana bahagian yang tak sepatutnya kaum Adam lihat. Kalau nak tunjuk, tak payah lah pakai tudung. Buat semak jer tudung tuh untuk kaum Adam nak imagine macam-macam nanti. Kalau takde tudung boleh terus direct imagine.


2. Peluk-peluk dengan boyfriend kau. Even kalau dah kahwin pun, peluk-peluk dalam bilik tak boleh ke? Serabut lah mata aku tengok. Aku jeles ke? Jauh sekali sebab bukan aku sorang kot menyampah, ramai lagi rasanya. Kang ramai-ramai ikat kau pakai tudung tuh kang baru kau tau.

3. Pakai benda yang tak sepatutnya. Dah lah pakai baju adik, tiba-tiba bila menonggeng macam-macam colour longkang aku boleh nampak. Bukan aku yang nak tengok, tapi kalau dah depan mata? Tertengok lah gamaknya. Kalau dah tertengok sekali mestilah nak tengok dua kali dan bila dua kali secara automatik lah aku dapat dosa. Takpe, kongsi dosa dengan owner longkang tersebut.

4. Kalau pakai baju adik jer takpe, tapi pakai plak spender adik. Haihhh. G-string tau? Thongs tau? Tak tau g research sendiri. Malas nak bagitau, nie bukan blog lucah lagipun. Awek tudung pakai G-string? Bapak hodoh. Selalu aku rasa awek-awek yang hot jer kot yang suka pakai benda nie. Nak nampak hot, jangan pakai tudung boleh? Bila dah pakai tudung pastuh pakai binatang nieh, comfirm lah lelaki jadi super creative imagination. Eh, aku tak maksudkan aku. *Ketawa berguling-guling.

5. Pakai tudung tapi nampak leher lah, bahu lah. Apa benda lah agaknya pahala yang dia dapat sebab pakai tudung? Rasa macam tak payah pakai lagi bagus kan? Sama jer macam pakai tudung saji atas kepala. Haihh, buat penat jer lingkar shawl tuh keliling kepala kan? 


Aku sebenarnya suka semua mereka nie pakai tudung. Sebab pakai tudung tuh kan bagus, tutup aurat then boleh mengelakkan fitnah. Selain tuh boleh kurangkan dosa-dosa mata lelaki yang ada sekeliling korang tuh. Jangan salahkan lelaki sebab fitrah lelaki memang macam tuh, tertarik dengan perempuan kira normal lah kan? Kalau lelaki tertarik dengan lelaki dah jadi kes pelik tuh. *Angkat bahu sambil buat muka tak tahu.

P/S : Alang-alang dah pakai tudung, WEAR IT RIGHT boleh?

Pecah Kaca Pecah Simen, Sudah Baca Harap Komen. :)

54 Commments:

Shafiza said...

Baik chuck...
(*sambil labuhkan tudung)

Ermm..aku pun kdg2 macam tu. Anyway, aku tgk fesyen skrg pun makin lama makin mengarut kan?

Entahlah. Tak tau nak ckp apa sebab aku pun belum perfect lagi.

lavender harum wangi said...

lah, kalau dah kawen suka dia la nak peluk2, dah sah milik dia.. yg dok imagine bukan2 tu sape suruh.. kawal nafsu yg satu pun susah ea~ tapi kalau yg belum kawen dok peluk2 tu lain la~ DOSA kita2 yg tengok ni tapi tak tegur. :)

Nurul Fifi Amalina said...

wear it right campaign. http://fifynotperfectos.blogspot.com/2011/01/inspired-by-wir.html

~Anis Aisyah~ said...

gstring? ape tue? wakaka... xleh blah, anyway, klu org cmni, kena sound je, sebab xberapa nk reti bahasa, so, diorg pkai mcm tue..
*pija bace blog ko pon pkai tudung, punye la ttp aurat.. lalala

XIX Dragunov said...

ini la name ia pakai tudung tapi tak tutup aurat... same je la dosanya dengan x pkai tudung

IftiMonstaa said...

komen same macam shafiza. hmm nak berjinak balik pakai tudung bawal. doakan lah...

aCeraP :) said...

kena latih mata chuck..bila tertengok jgn pusing dah tgk trus..xdapat dosa coz pandangan 1st haha

Sufinah Yussof (SY) said...

saya dah baca, skrg nk komen. alamak, dh tertulis kat komen. ^__^
sy suke entry kamu. terima qaseh ingat kan saya yg kaum hawa ni. semoga Allah merahmati kamu.

Fazli said...

skrg ni ramai yang bertudung kerana fesyen. kadang2 tgk berbelit tudung tu kat leher.

Chuck said...

@Shafiza Haha. Habis kau ingat aku buat entry nie aku perfect ke? Takdelah tak perfect pun. Saje ingatkan kawan-kawan aku. :)

Chuck said...

@lavender harum wangi Kalau dah kahwin tak kisah la. Tapi merangsang anak-anak muda nak kahwin cepat. Haha. Nak tegur macam mana kalau tengok jer dah buat muka ganas. Then, kita tegur jer lah pakai hati. Kan?

Chuck said...

@Nurul Fifi Amalina Yarhhh. Aku support campaign tuh.

ed.inc said...

hi! 1st time come in. sometimes i oso feel the same thg, but i afraid to speak, coz i'm chinese, afraid to make angry.
hahahaa.. is good to spread out the right info!

anyway, nice to meet you!

Chuck said...

@~Anis Aisyah~ nak sound? orang sekarang nie bukan boleh tegur. habis semua dia ajak bergaduh. =.="

dina darwina said...

orait bos..patik akan patuhi arahan tuanku hehehee

Chuck said...

@XIX Dragunov Baik takyah pakai tudung kan. Sama jer kes nya. :)

Chuck said...

@IftiMonstaa As long ada percubaan untuk berubah tuh dah kira baikkan? Alhamdulillah. :)

Chuck said...

@aCeraP :) Lelaki kan. Nak buat macam mana. Sebab aku rasa aku nieh normal lagi. Haha. Tapi practice untuk elakkan pandangan kedua. Insyallah.

Chuck said...

@Sufinah Yussof (SY) Insyallah. Sama-sama kita ingat mengingati sesama muslim. :)

Chuck said...

@Fazli Tuhla. Macam-macam spesis tudung ada. Tapi aku sokong yang tuh sebab dengan cara tuh dapat menarik orang lain untuk memakai tudung. :)

Chuck said...

@ed.inc Chinese? Yarh, I also embrassed with my people. But, its a good thing to spread the right info to them. Its can be change. Hopefully.

Chuck said...

@dina darwina Tak mintak sape-sape patuh arahan saya pun dan ini bukan arahan lagipun. Cukuplah patuh pada arahan Allah S.W.T. :)

Pijahh' de-Arr said...

ak pakai tudung biasa saja..tpi..bila nmpak orng pkai tudung labuh tu..sjuk je mata memndang..=)

Nur Areefah said...

memang sekarang kena belit-belit macam balut nangka cara pakai tudung tu.. mungkin pendidikan islam yang dibelajar time sekolah zaman muda-muda dulu dah dilupakan. sebab tu 'kami' pakai tudung sekadar ikut fesyen.. jadi ingat-ingatkan lah kami wanita yang kuat 'lupa' ni yer ;D

Chuck said...

@Pijahh' de-Arr :) takpe. at least bila pakai tudung tuh takde lah buat benda yang tak sepatutnya kan?

Chuck said...

@Nur Areefah sama-sama lah kita ingat mengingati. :)

Zaty Athany said...

Adikku Chuck.
Do you ever wonder or just widen your mind a bit.
This phenomenon, tak kesah la dari bab tudung, or anything yg tgh trend skarang, it is a little conspiracy made and already planned by the Zionis?
Cuba fikir, dari sini la dorang jatuhkan kita. Nampak kan dorang sangat bijak, even to the smallest detail pun dorang nak hasut pemikiran kita.
Not saying your sister ni alim gila, ada masa kakak awak ni hanyut jugak. But then, kita kena saling ingat-mengingat.
And what u're doing ni is superb. Teguran yg sangat baik.
Keep it up.

Ps: Ever wonder that, maybe the global warming itself is a set-up?
See, dorang sangat pandai, dorang kaji kitab kita. Dorang tau akan ada Armageddon. So, apa salahnya rosakkan bumi? Apa salahnya naikkan temperature bumi, biar jadi panas, so that dorang bole reka baju yg jarang? Dorang bole ada kan trend yg sexy? See, nampak tak betapa detailnya plan dorg. Nauzubillah.

Chuck said...

@Zaty Athany Yarh kak, kadang-kadang pernah juga terfikir macam tuh sebab mereka tuh banyak propaganda mereka sendiri. Mereka gunakan kelemahan kita sebagai kekuatan mereka kan? So, kita kena kena aware lah kan. Sekarang nieh kalau tulis pasal propaganda pun orang kata semua tuh karut. Lets it be. Just write about fact yang tengah berlaku. Thats better kan? Thanks for comment yarh kak. :)

Zaty Athany said...

Ignore those people yang kata karut marut tu. Minda dorang tak terbukak habis lagi tu. Just think what you wanna think and let it out in form of words. At least, it can be some kind of dakwah, in Chuck's own way right. :)

Chuck said...

@Zaty Athany Yarh. Agree with you. Sometimes kita kena pedulikan jer apa orang kata. Anggap tuh sebagai dakwah kita sendiri kan. :)

Amiey White said...

ready with fizikal and mental ~

now i'm not ready to wearing hijap but i try dulu x pakai dress and baju2 yang berlengan pendek , amiey guna step by step .pakai jap tudung pg bandar .

ins/Allah amiey akan pakai tudung dan menutup aurat seperti yang telah dinyatakan :)

iDeaLz cRazEe said...

terbaeekkk...gua sokong 100% ape yg ko ckp nie...

ChipCoklat said...

Sebab ape jd macam tu?..Sebaaabb...tudung tu dahjd fesyen..bukan kerana hukum wajib memakai tudung..tu sebab jd macam tu..


p/s: Ade contest menarik..jom.. http://www.facebook.com/#!/home.php?sk=group_136225673112930&view=doc&id=136414516427379

ayu cheese cake said...

nice ! suka gila gila entry nie. Ayu punn tak suka perempuan pakai tudung yg spesis mcm tuh. macam haram jee nmpakk. Then bila kena kutuk dengan lelaki nak marah pulak. Padahal dea yang tnjukk. adehh :/

True Story said...

skrg zmn fitnah.. sape2 pn xdpt nk elak. sbb kt bknnye maksom. tp tetap kena b'usaha utk mgelak. ITULAH PENTINGNYA BELAJAR AGAMA ISLAM SUNNAH!!! jgn nk blaja ilmu dunie je smpai phD. bace Qur'an pun xreti. >masalah tudung ni, mCm ni jelah. org xsmbhyg adalah KAFIR! org hina ISLAM pn KAFIR!>(pmpn yg pakai tudung xmgikut cara ISLAM) Pengikut dajjal kn ramai pmpn.. PEREMPUAN? bl dh jd pmpn akhir zmn ni, sebelah kaki you all dh dlm neraka. so pandai2 la jg diri. peduli r yg nk trase

Chuck said...

@Amiey White Alhamdulillah. At least ada perubahan. Dan perubahan yang Amiey buat ke arah yang lebih baik. Chuck doakan Amiey terus ke arah perubahan positif tuh k. :)

Chuck said...

@iDeaLz cRazEe Terima kasih kerana menyokong ye Idealz. :)

Chuck said...

@ChipCoklat Kadang-kadang fesyen tuh juga boleh menarik minat mereka yang tak bertudung, cuma mudah-mudahan bila mereka sudah bertudung mereka menukarkan niat mereka kerana Allah S.W.T.

Chuck said...

@ayu cheese cake Itulah pasal. Bila cakap tak nak terima. Tahulah yang kami nie lelaki tak pakai tudung. Tapi kami tahu mana satu aurat mereka. =.=" Tegur sikit nak melenting.

Chuck said...

@True Story Comment kau memang hangat bro. Tapi diorang tak patut rasa hangat dengan comment nie sebabnya api neraka lagi hangat kan? Aku salute sebab apa yang kau cakap tuh semuanya benar. :)

Nadhirah-chan said...

haha tu la , bertudung tapi yang lain abaikan . tah ape nak jadi =='

She's retarded said...

mereka cuma pakai tudung bukan tutup aurat!
sebab benda macam ni la orang tak pakai tudung kata baik takyah pakai tudung kalau buat dosa lain jugak.
cuma tudung, bukan tutup semua

Chuck said...

@Nadhirah-chan Entahlah kan? Tak tau nak jadi apa spesis yang macam nie.

Chuck said...

@She's retarded Kalau alang-alang dah pakai tudung, apa lah salahnya tutup aurat sekali. Pahala sendiri juga yang dapat. :)

Fara Ain Jaafar said...

suka post abang kali ni <3

Chuck said...

@Fara Ain Jaafar Terima kasih adik. :)

NOOR FATIN said...

setuju dgn ko chuck!!

kdg3 perangai org yg pakai tudung lagi melampau dr org yg xpakai..=,=

Blogmerah said...

wu..ganas...ha..kan ustaz dah marah..adan uke..an3... tambah2 skrg mcm2 style tudung haku tgok...aiyaa..naseb bek aku ni kekal ortodok..hahaa

Chuck said...

@NOOR FATIN Haaa. Paham pun. Tuh la yang Chuck cuba sampaikan. Terima kasih. :)

Chuck said...

@Blogmerah Haha. Blogmerah ada jer. Bukan ustaz, tapi tegurlah apa yang boleh ditegurkan? Tak salah rasanya.

Blogmerah said...

ye benar...kene tegur...xdepan2..belakang2 pun best..hehe..

Chuck said...

@Blogmerah Tak dapat tegur depan-depan pun takpe. Asalkan ada rasa nak menegur tuh. :)

ku izzati said...

entry yg best!!
tq mengingatkan..sgt setuju ngn pendapat chuck!!

Chuck said...

@ku izzati Thanks Izzati. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...