Rakan-rakan Blog

Tag Dari Arine Romano

|

Jangan fikirkan yang negative please.
Disuatu malam yang hening. Di sekitar kedai mamak di Johor Bahru. *Sebab nak online memang kena lepak mamak. =.=" Dekat rumah takde wireless lah. IM Facebook aku telah berbunyi. *Keletung. Anda telah mendapat mesej. Sila buka sekarang. (Menipu jer kerjanya. HAHA.) Ada seorang kawan blogger aku telah memberikan aku informasi bahawa beliau telah pun mege'tag' aku. Jadi dengan nada selamba jerk aku jawab, ok, nanti aku buat. Harap taklah lama sangat kot aku dapat siapkan tag nieh.

Soalannya berbunyi begini :

1. Http://arineromanoofficially.blogspot.com di mata kalian. that's my blog !
(belum tengok, sila blogwalking)

Ok, soalan nombor satu nie jawapan dia panjang sikit sebab panjang aku nak terangkan pasal blog dia nieh. J Ia juga menjadi medium perkenalan antara kami berdua. Macam sweet jerk kan? HAHA. No lah, just be normal friend and luckily dah ajak dia keluar sekali. McD together. HAHA. Eh, soalan nie tanya pasal owner blog ke blog dia? HAHA. Whatever, aku dapat tag, aku punya suka lah nak jawab macam mana. J Berkenaan dengan blog http://arineromanoofficially.blogspot.com , pada aku memang menarik sebab background dia membuat aku terbuai-buai di alam kayangan. HAHA. No, kind of joke. Tapi suka tengok blog dia, memang cantik. About typing skill, not bad and kadang-kadang lebih mengutamakan gambar dari cerita. Yah, betul. Gambar memberikan seribu satu cerita. J Congratulation untuk Arine juga sebab dia tengah mengejar followers aku dalam jarak yang sangat dekat. Bak kata mat-mat rempit, tak sampai setengah tiang jerk dia tinggal belakang. :D



2. Nama blog anda dan kenapa letak nama tu?

Expect the Unexpected? Bahasa melayu please? Ok, maksudnya, jangkakan sesuatu yang diluar jangkaan. Apa maksudnya? Hidup ini buka sesuatu yang mudah diduga. Pada aku sangat perlu untuk menduga sesuatu yang diluar jangkaan kita. Sama lah juga macam pepatah melayu, 'Sediakan payung sebelum hujan'. Tapi bila gunakan perkataan 'Expected the Unexpected', jangan lupakan lagi satu perkataan iaitu 'Imperfect Prediction'. Buka semua yang kita cuba jangkakan akan jadi sempurna. Ingat tuh. Aku terjumpa di salah satu quotes kawan Facebook aku, tapi aku tak pasti siapa dan tiba-tiba jatuh cinta dengan perkataan tuh. J



3. Nama URL blog anda dan dari mana datangnya idea itu?

http://chichakx.blogspot.com , chichakx? Kenapa chichakx? Eja betul-betul. Berasal dari perkataan cicak. Ok? Mana datang cicak tuh? Jangan banyak soal boleh? HAHA. No, kind of joke too. Asalnya dari nama samaran aku yang mula-mula sekali. Dipopularkan menjadi chichakx dan masa dulu semua selesa dengan ejaan nama tuh walaupun aku tahu susah nak mengeja dengan betul. Masalah sebenarnya, tapi bila tukar URL akan jadi masalah yang lagi teruk, iaitu follower korang akan terputus connection dengan korang. Jadi sebagai alternative terbaik, aku tak tukar nama URL tersebut dan jadikan ia sebagai kenangan. Secara keseluruhannya, aku ambil alternative nie sebab taknak lah ada orang panggil 'Kacang lupakan kulit'. Nama cicak tukar nama mat salleh lah pulak. Hahaha. Lantak aku lah, blog aku. Kau sibuk apa? HAHA.



4. Apakah method dalam penulisan blog anda?

Ok, untuk soalan nombor 4, aku rasa tak payah nak terangkan banyak kot. Sebabnya, aku dah pernah dah mengarut pasal nie. Mengikut firasat aku lah. Method? Aku punya cara penulisan memang lain sikit. Aku rajin tengok-tengok blogger yang hebat-hebat dan cuba cari gaya penulisan diorang. Tapi, maaf, aku bukan peniru. Setiap blogger yang ramai pengikut pasti ada style penulisan tersendiri kan? Korang baca dan korang judge sendiri lah apa yang korang rasa aku punya cara penulisan. Cuma satu yang aku pasti aku suka buat bila menulis dalam blog aku iaitu 'menggunakan perkataan penuh tanpa ada sebarang singkatan'.



5. Apa perasaan anda bila lihat blog orang cantik dan menarik sedangkan blog anda tidak (kadang-kadang blog sendiri cantik tp.merendahkan diri)?

Aku susah nak nilai blog orang lah, sebab blog aku nie spesis blog gelap. Jarang korang akan jumpa blog gelap kan? Jadinya, bila aku jumpa blog-blog yang terang nie, nafsu aku dah berkurangan terhadap blog-blog tersebut. HAHA. Tapi ada juga lah blog yang dapat menarik perhatian aku. Tak cemburu tapi aku suka tengok dia dapat urus blog dia dengan baik. Bukan senang cik akak dan abang nak uruskan blog nieh. Salute untuk blog-blog yang sudah dapat menarik perhatian aku. J

6. Bilakah blog anda diwujudkan?

Blog ini diwujudkan semenjak tanah melayu belum mencapai kemerdekaan lagi. Ia dicipta untuk menjadi medium bantahan kepada pihak Jepun dan British dalam usaha menuntut kemerdekaan. *Penipu betul. Mana ada aku lahir masa tuh lagi. HAHA. Ok, blog ini aku wujudkan sejak aku tingkatan 2 iaitu pada tahun 2005. Aku nie memang jenis suka buat semua account lepas tuh biarkan terbengkalai. Macam juga blogger nieh, masa tuh buat post pasal emo dan gothic jerk. Lepas tuh terbengkalai hampir 2 tahun lebih dan sekarang baru aku bergiat secara aktif semula. Terima kasih kepada semua yang memberikan sokongan. Sokongan anda amat dihargai. J



7. Siapakah orang yang pertama tahu dan menjadi follower blog anda?

Ntah la. Soalan yang nie aku blur. Sorry.


8. Sila tag 5 nama lain untuk menerima tag ini dan forwardkan syarat-syarat ini.

- Shukri Salim

- Ariph

- Nurul Nadia Roslan

- Zoul Zombie
- Nazira Omar

soalannya :
1. http://chichakx.blogspot.com di mata kalian.. that's my blog !
(belum tengok, sila blogwalking)
2. nama blog anda dan kenapa letak nama tu.
3. nama URL blog anda dan dari mana datangnya idea itu.
4. apakah method dalam penulisan blog anda.
5. apa perasaan anda bila lihat blog orang cantik dan menarik sedangkan blog anda tidak (kadang-kadang blog sendiri cantik tp.merendahkan diri).
6. bilakah blog anda diwujudkan.
7. siapakah orang yang pertama tahu dan menjadi follower blog anda?
8. sila tag 5 nama lain untuk menerima tag tersebut dan forwardkan syarat-syarat ini.


P/S : Macam banyak jerk aku guna peribahasa untuk post kali nie. Haha.

Pecah Kaca Pecah Simen, Sudah Baca Harap Komen. :)

7 Commments:

ariph™ said...

kah kah kah!
tak tahan nak gelak.
ZOUL HAPPY AQUARIUM. haha

Chuck Revenge said...

HAHAHA.

Arine Romano said...

bahahahaah...
thnx u...
i ske no 1...
berdekah2 i bace..
ngek gk u nih ea...
grrr..
thnx again...
weee~

zOuL_iMMe said...

bapak busuk perangai lu...dekat blog pun nak bahan gua jugak ke? -.-'

Chuck Revenge said...

Arine : Hahaha. You are welcome.
Zoul : Hahaha. Joking takkan takboleh bang. Hehehe.

nmirmo said...

alkisah~....hikhik...menarik!;)

Chuck Revenge said...

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...