Rakan-rakan Blog

New Friend. :)

|
Hey. Lama dah tak update. Kali nieh nak share pasal phone aku yang sakit hari tuh. Sebelum nieh kan aku ada cerita pasal phone yang kena hantar kat Singapore sebab nak repair kan? Nak tunggu memang lama dan aku pun macam dah upset nak pakai phone tuh. Tapi aku sayang sangat dekat phone tuh. :( Nanti ada masa aku ambil kau eh sayang. I hope kalau takde aral melintang nanti aku akan ambil dia. Apa special phone nieh yang buat aku sayang sangat? 
Tak sempat nak ambil picture N96 aku walaupun dia dah banyak berjasa. :(
- Memory dia 16GB without memory card. Secara tak langsung senang aku nak transfer apa-apa file.
- Aku pakai memory card 8GB, jadi total nya 24GB. Huuuyooo. Hahaha.
- Camera 5MP. Aku suka yang ini.
- Boleh slide keatas dan kebawah. Double slide. Best tuh. Hahaha.
-  Dan yang terakhir dan yang paling penting ialah, Opera Mini. Untuk update di mana saja. Hahaha.

Lepas dah hantar phone aku ke hospital, aku terpaksa lah ke kedai phone untuk beli phone baru. Poket memang kering dah cari apa yang patut untuk diri sendiri. Budget aku memang bawah RM100. Act, memang kering gila. Tuh pun pakai duit mak aku. Hahaha. Nak tau aku beli phone apa dengan duit sebanyak tuh?


Jangan tanya doe apa model phone nieh. Aku pun tak tahu. Hahaha. Main beli jerk. Apa pun tak ada. Just colour screen and polyphonic. Semua basic jerk. Dah tak boleh ambil gambar. Pic kat update pun pakai mane-mane punya pic jerk. Isk3. Ingatkan hujan sampai ke petang, rupanya panas di tengah hari. (Terbalikkan peribahasa.) Hahaha.
Tiba-tiba, dalam seminggu aku pkai phone nie. Ada sorang kawan aku call bagi great deal untuk satu phone nieh. Phone apa?

Bersama phone baru. Hahaha.
Yarh. Ini dia, Sony Ericsson K800i. Hahaha. My friend give me great offer and I should grab it. Thanks Elyas. :D Free with 1GB memory card. Ok lah kan buat sementara. Tapi yang paling aku suka, ialah its CYBER-SHOT! Hahaha. Sebelum nieh aku pernah jugak pakai K810i, tak banyak beza function nye. Dan kalau boleh lepas nieh, tak nak pakai phone slide lagi. Ada kawan aku cakap aku macam perempuan kalau pakai phone slide. Hahaha. Aku rasa bukan itu masalah nya, tapi sebab aku nieh ganas sangat kalau pakai phone. Hahaha. Oklah kan pic tuh? Snap pakai webcam tapi apsal sibuk la pulak mamat yang pegang phone tuh. Mesti nak ada. Aku rasa lah kan, nie blog dia lah. Hahaha. Memang pun kan? Bengong. Hahaha. Hopefully, phone nieh tak bawak sebarang masalah. Aminn~

P/S : Kalau ada rezeki rasa nak pakai phone macam nieh jerk.
Rasanya belum release lagi dekat Malaysia.
N96 Rumor. :)



Pecah Kaca Pecah Simen, Sudah Baca Harap Komen. :)

4 Commments:

ice said...

klo pakai slide tak longgar ke nnt bile da lame² ?
sekadar pandangan jelahh. :)

Chuck Hustler said...

Aku dah tak pakai. Dah tukar pakai phone lain. Phone lama anta repair. :(

A|R said...

bahahhaha..
u u u...
hp smsung tuh, i bru je pgg mmbe classmate i td ouhhh..
sbjibik r..
upenyer hp sme ngn u..

Chuck Hustler said...

hahaha. i ade jodoh dengan member u tuh kot. hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...