Rakan-rakan Blog

About Chuck. ;)

|

Nie sape plak budak baik nie. Haaa. Name aku Muhamad Shafiq Firdaus bin Adnan. Kepada semua yg kenal aku,aku harap perkenalan tu akan berpanjangan. Aku dok kt Skudai, Johor Bahru. Xprlu kot tahu mendalam sgt. Hahaha. Umur baru 19. 2 pown blom masok ag. Lg 1,bg budak2 yg da lame kenal aku, diorg akan pgl aku chichakx. Tpi bg budak2 yg baru kenal aku,contohnya mcm bdak2 UiTM dan Kem Seri Perkasa Mantin, diorg pgl aku Chuck. Nape tukar name? Biase la. Nak glemer la katekan. Hahaha. Family aku ade 4 org jerk semuanyer. Abah aku, Adnan bin Daud (Yg pkai baju hitam). Mak aku Rosnah bte Jantan (Yg pkai baju biru). Satu-satunya adik-beradik aku, iaitu abang aku, Mohd Saiful Fazree bin Adnan (Yg pkai kemeja coklat) and lastly aku, Muhamad Shafiq Firdaus bin Adnan (Yg pkai baju hijau). Sudah tentu warna hijau bb 2 favourite aku. Hahaha.

Sekarang aku study kt UiTM Shah Alam. Sebelum nie UiTM Kuala Pilah. Kenape tukar? Sebab makmal kt Kuala Pilah tak cukup machinery utk course aku nie. Course ape? Course Textile Tecnology @ Teknologi Tekstil.


Nie larh pic UiTM Kuala Pilah for those yg tak pernah tengok tu kan. Rndu jugak nak balik sane. Kenangan tetap kenangan kan. ;) Just xder kesempatan jerk.

Nie plak gambar dak2 jahat mase kt Kuala Pilah dulu. Name group kitorg "C*B*I Gang". Xleyh nak publish penuh. Lucah skit. Hahaha. Sebenarnyer, pic nie kitorg da beli. Tpi smpai hari nie xdpt2. Melayang da RM 13. Hahaha. Xperla. Xder rezeki kot. ;) Bile lepak ngan diorg sudah pastinyer kami xkan berbual tntang bende2 yg baik. Hahaha. Kepada mereka yg baru memasuki UiTM Kuala Pilah dan terserempak ngan diorg,sila jauhi diri anda untuk mengelakkan dosa. Sory gang. Hahaha.

Nie plak kawan-kawan sekelas aku. Aku syg diorg. ;) Xtau la diorg kan. Hahaha. Hopefully after da abz stdy nie kitorg dpt larh keje yg dpt menjamin mase dpan dan keluarga. (Ceh ayat.) Hahaha.

Aku sebelum masok kt UiTM nie, aku dpt PLKN. Dkat mane? Negeri Sembilan jgak. Daerah Mantin. Xpnah dgar? Aku pon first time dgar mase da pgi sane. Hahaha. Aku nie jenis biase2 sajer. Ekot larh rules kerajaan. 3 bulan dok sane. Macam2 dpt. Paling byk, penat larh. Hahaha. Baru2 nie aku ade g camp. Mengimbau kenangan di PLKN. Tpi xderla tdo dlam khemah. Just name jerk camping. ;) Dpt la sedikit sebanyak pengalaman kt sane. Org yg pling byk beri tunjuk ajar was Abg Khairul, Abg Azman and Abg Amir. Byk diorg da ajar kami sebab mereka nie semua bekas askar.

Nie larh gambar kami di depan Gua Puteri tempat pengambaran Sifu dan Tongga. Firstly masok gua mmg best doe. Korg kene try. Hahaha. ;) Macam2 yg kitorg dapat tengok mase dalam perjalanan nak g ke gua-gua nie. Antara gua yg da kitorg da g ialah Gua Ular, Gua Masjid dan Gua Teluk Kelawar. Yg lain xingt name la. Hahaha.

Lastly, utk information korg. Aku nie addict gle nak g pantai. Best doe. Rasenye kalo stiap kali cuit nak g pantai jerp. Nie larh salah satu pic kitorg mase on the way nak g Pantai Batu Layar. Nie sume bestfriends aku yg shidup semati. Same-same susah n same-same senang dri kecik smpailah sekarang. Miss u guys. ;)

Pecah Kaca Pecah Simen, Sudah Baca Harap Komen. :)

1 Commments:

Nurul Fifi Amalina said...

yes! gambo aku ada dlm blog kau. HAHAHAHA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...