Rakan-rakan Blog

Pendapat Anda Sangat Di Perlukan Di Sini.

|
Salam. Lama tak menaip dalam nie. Untuk entry kali nie, aku nak mintak pendapat korang lah. Before nie blog aku tersangatlah berat pada pendapat aku sendiri iaitu dalam 180 kb ke atas la lebih kurang. Then memang lambat nak load. Tuan punya blog bukak pun lambat load. Apa lagi bila orang lain bukak kan?
Aku banyak buang widget yang mengarut-ngarut sejak aku tukar layout hari tuh. Pening juga kadang-kadang pakai layout macam nieh. Cari HTML code semua takde, semua different function. Serious memang lain. =="

Buat masa sekarang aku upgrade blog aku dengan menukar function-function seperti :
  • Ajax Shoutbox - Korang try, memang berat blog akan jadi different sangat-sangat.
  • Widget untuk picture - Gambar akan jadi kelabu bila tak scroll.
  • Reply to comment - Senang aku nak membalas comment. :)
Hasil dari semua yang aku cuba tambah dan tolak nie memberikan aku result di bawah.


Then? Apa pendapat korang? Masih berat lagi ke? Taktaulah kalau ada yang kata masih berat. ==" Sila tinggalkan comment samada untuk memberi pendapat atau request tutorial. :)


P/S : Pening fikir macam mana nak ringankan blog. Haha . :)


Pecah Kaca Pecah Simen, Sudah Baca Harap Komen. :)

16 Commments:

.:padie_eyla:. said...

takde laa berat sangat. laju tak laju laa. tapi tak beratt. hehe. sedang2 ajjee. ;)

Chuck Revenge said...

@.:padie_eyla:. Rasa macam berat jer. Tapi banyak jumpa blog orang lain lagi berat 200 ++ kb. =="

Nurul Fifi Amalina said...

nak tuto reply to comment. HEHEHEHE

Chuck Revenge said...

@Nurul Fifi Amalina Haha. Aku dah agak dah. Mesti ada yang mintak tutor. :D

Along Usop said...

ntah.. stendet je speed blog biase.. =)

Chuck Revenge said...

@Along Usop yelah kan long. takut terberat, takde yg nak masuk. haha.

dyah pinky! said...

camne nak buat widget utk picture. dah lama cari.
:)

Blogmerah said...

xberat pun..ringan je..hehe

Chuck Revenge said...

@dyah pinky! i will send the tutorial to you. :)

Chuck Revenge said...

@Blogmerah haha. baguslah kalau macam tuh. :)

Nurul Fifi Amalina said...

@Chuck Revenge hahaha. yela. aku tak pro cam ko. ko hebat. hahahaha. btw, thanks yaw!

Chuck Revenge said...

@Nurul Fifi Amalina hahaha. pro?? banyaklah kau punya pro.

EidaAz said...

betul tu...hari tu agak la berat jugak tambah pulak internet kat sini memang slow...
masa tu nak amek code kaki blogger...
sampai sudah tak ambil lagi.... :)

skang kira dah boleh bukak :)
boleh lah drop komen :)

Chuck said...

@EidaAz hahaha. sekarang nie dah bawah 80kb. rasanya memang betul2 ringan. tak dapat access jugak taktaulah nak kata apa lagi.

Aku Dan Teksi said...

Tak pandaila bab2 ni.Kalau Bro ada masa dtg,jenguk blog saya.tlo.bagi koment laju ke tak.

Chuck said...

@Aku Dan Teksi Haha. Takpe lah. Just nak mintak pendapat korang jer. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...