Rakan-rakan Blog

Tutorial Kembali Ke Profile Facebook Lama.

|
Ramai yang merungut pasal profile baru Facebook yang agak tidak kemas, tak teratur, tak cantik, dan seangkatan dengannya! Maka, entri ini direka khas untuk korang-korang diluar sana yang tak suka dengan interface profile baru FB untuk tukar balik ke interface yang lama.

Langkah 1:
Klik button Account pada bahagian atas sebelah kanan profile FB anda, dan pergi ke Account Settings.

Account > Account Settings

Klik pada gambar untuk tumbesaran 


Langkah 2:
Klik pada button deactivate pada bahagian bawah. Jangan risau, korang ikut je langka-langkah ni dulu. FB korang takkan hilang.

Settings > Deactivate

Klik pada gambar untuk tumbesaran 

Langkah 3:
Lepas korang klik deactivate tu, akan keluar gambar macam kat bawah ni pula. Tick pada "This is temporary, I'll be back". Then, pada kotak ruangan "Please explain further" korang tulis jela apa-apa. Sebagai contoh, taip la "I'll be back" ke dan kemudian tick pada kotak "Email opt out" dan klik confirm seperti gambar dibawah.
Klik pada gambar untuk tumbesaran

Langkah 4:
Password confirmation ni akan keluar, lepas tu korang masuk kan password FB korang kemudian klik confirm.

Klik pada gambar untuk tumbesaran 

Langkah 5:
Security check akan keluar dan korang kene buat CAPTCHA yang disuruh kemudian submit!

Klik pada gambar untuk tumbesaran 

Langkah 6:
Clear history firefox korang,sbb rata-rata pengguna internet menggunakan firefox. Then orang biarkan la FB korang dalam masa 30 minit ke, kemudian korang log in balik. Nanti korang mesti suka! FB korang dah kembali macam dulu! Selamat mencuba! :D


P/S : Thanks kepada tutorial di blog http://puterakram.blogspot.com/. :)

Pecah Kaca Pecah Simen, Sudah Baca Harap Komen. :)

9 Commments:

Arine Romano said...

mmg gatal tgn klu ske tukr2..
i ta pnh pk nk tukr2 ni u...
nyirap de..
spe da tukr pdn muke..
bahhahaha..
kidding!!!

Chuck Revenge said...

hahaha. i pun tak tukar. nie untuk kawan-kawan yang gatal tangannya. haha.

Arine Romano said...

bahahah..u bgus..sme cm i..
heheh...
wlupun bru, tp ta kn lpekn yg lme kn kn...

Chuck Revenge said...

haha. betul2. takde yang lama mana ada yang baru. :)

cik aied said...

thanks 4 the tutorial encik cicak! hihi...btw dah follow kau! kenal aku tak?

Chuck Revenge said...

haha, kenal. thanks follow. :)

Cik Mulat said...

fb i...still mcm dulu...huhu..kamuu need help lah... juz asking...cm ner nak buat imej jadi besar bila di klik? cth mcm yg u buat..klik pada imej untuk tumbesaran...thx ya...

ieyza afieyna said...

DA BUAT DA.. TAPI DIRI SENDIRI JE NMPAK JADI ASAL.. TPI ORANG LEN NMPAK IT STILL SAME.. NEW VERSION.. HURM

Chuck Revenge said...

Cik Mulat : I'll answer at your page k. :)
Ieyza : Yarh. For now, I rasa dah tak menjadi lah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...