Rakan-rakan Blog

Saya dan Teman Rapat Saya. (DotA) :)

|





Hey bloggers. Update lagi hari nie, rasa tercabar bila orang lain update tapi my blog still the same. Ada orang cakap my blog nieh macam tak kena? Kenapa? Layout bukan main ganas tapi cerita pasal cinta. Hahaha. Peduli apa, my blog is my heart. Forget that? Haha. Just feel free to write and apa-apa yang terlintas dalam fikiran aku akan dikeluarkan dengan kadar segera. Disebabkan final exam da dekat, jadi kepala nie tak boleh dibiarkan menanggung post-post yang tertangguh. Hahaha. Poyo gilaa. Seem macam blogger sejati jerk, tapi baru jerk dalam blog nieh kan. Feel happy bila tengok followers yang bertambah, walaupun sedikit demi sedikit tapi lama-lama jadi bukit. Bukit nak buat apa? Kalau boleh jual takpe juga. Haha.

Di petang yang hening nie melihat salji yang turun dengan lebatnya rasa macam rajin pula nak menaip blog kan. (Menipu, mana Malaysia ada salji. Haha.) Panas gila petang-petang macam gini. Tomorrow nak balik JB and hope it's will bring me happiness. Dah lama tak balik, apa lah khabar orang kampung. Hahaha. Esok I have 1 test for Spinning subject and Spinning always make my head become spin, sesuai sangat lah dengan nama subject tuh. Okay, malas nak mengarut and mencarut banyak. Haha. Back to post title.



Apa siot DotA? Dota ialah War Craft : Defend of the Ancient. Nama game lah kiranya, ada yang tak tahu dan terpaksa lah aku bagi description. Bagi yang tahu, abaikan jerklah. Mula-mula aku kenal game nie dari khabar angin dan my bro, Aiman Firdaus bagi lah game nie kat aku dan bila dah dapat game nieh memang aku tak tahu langsung main. Rupa-rupanya bukan aku sorang yang baru belajar main. Budak lelaki kelas aku semua tengah main juga benda nie. Hahaha. I'm not the only one. Bermula dari hari aku tahu dia orang main, aku try belajar dari diorang dan luckily, now I'm great and ada ranking dikalangan diorang. Hahaha. Jarang kalah dengan teruknya dan semestinya selalu menjadi juara. Haha. Macam mana main benda nie? Basicly, korang kena pilih satu hero dan beli barang-barang yang sesuai dengan character yang korang pilih. By that way, korang akan dapat speciality bila korang dapat siapkan barang-barang yang korang hajatkan dalam game nie. Bila semua sudah sempurna, mulalah misi bunuh membunuh dikalangan hero. Secara basicnya, bila korang bunuh banyak hero sudah pasti ranking korang dapat kat atas sekali kan? Nak jadi top mesti kena practice, sama juga macam hidup, 'Practice make perfect'. Tapi tak semua kot kita minat, macam mana nak practice. Haha. Masalah yang timbul bila seseorang bermain game nie ialah, dia orang akan lupa dunia luar dan dia orang nie termasuklah aku sekali. Sangat mengkhayalkan. Boleh bagi slogan 'My DotA is my drug.' Hahaha. Memang addict babe game nieh, tapi masa DULU takpe lagi. Sebab I don't have any special girlfriend and sesuai lah dengan nama game tuh, Dunia Orang Tanpa Awek (DotA). Hahaha. Mane ntah aku curi ayat tuh, tapi memang semua Dotarian pastinya akan tahu kot. Tapi yang menjadi masalahnya, Nur Nazira Omar nieh selalu mengganggu perjalanan DotA ku, saja cari pasal. =.= Hahaha. Dia tak tahu ke kekanda dia tengah berperang, jadi terima lah kenyataan yang orang addict DotA nie memang teruk. Hahaha. Tu, tak menakutkan sangat, korang tahu apa yang menakutkan? Yang menakutkan sekarang nieh, final dah dekat tapi banyak lagi challengers nak ajak fight DotA. Sebagai seorang anak jantan saya kenalah accept kan. Haha. Okay, just make my study and my game become balance. Hopefully, I can do that. Untuk orang-orang yang tengah bercinta, pastikan awek anda tahu . anda sedang berDotA, kalau tak mahu pula jadi perang besar. Hahaha. For Nazira Omar, I love my DotA, don't ever try to separate us. Hahaha. By the way, I love you too sayang, more than my DotA. J



P/S : Sebagai seorang Dotarian, saya sudah tak tahan. Tidur tak cukup! L Haihh.

Pecah Kaca Pecah Simen, Sudah Baca Harap Komen. :)

7 Commments:

nazpunyerblog said...
This comment has been removed by the author.
Chuck Revenge said...

Hahaha. Biarlah. Blog org kan. :P

nazpunyerblog said...
This comment has been removed by the author.
azam_serizawa said...

tulisan biru tu buang lah chuck

Chuck Revenge said...

Naz : Hahaha. Mana ada. Mandai jerk
Azam : Aku punyaa suka la. :D

nazpunyerblog said...
This comment has been removed by the author.
nazpunyerblog said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...